Tuesday, December 13, 2005

Middelmådighetens' diktatur

Jeg har i flere år sett hvordan Norge som nasjon har flere ledere som har blitt ledere ikraft av sofistiske egenskaper, istendenfor dyktighet. I gamle Hellas var Sokrates dissidentenes største kritiker. Han mente at de ikke var kloke nok til å ta inn over seg andre's elendighet, og evnet ikke å se sammenhenger mellom årsak og virkning. Ved å ta i bruk teknikker som idag går under "hersketeknikker" kommer man overaskende langt i dette landet.

Hva er det som gjør dette ? Bak teppet i Norge har Arbeiderpartiet styrt og stelt. Alle vet om noen som har fått et eller annet, jobb - penger etc, fordi de har kjent en eller annen innen AP eller LO. Det er ikke hvor god jobb man gjør som fører til at folk får posisjoner. Det er hvem man kjenner som er avgjørende. Det mest kjente eksempel er NRK's ledere siden 1949 - de har kommet fra AP. Unntaket er nåværende NRK sjef Bernander, som er dedikert Høyre-mann.

En meningsmåling utført i forbindelse med de Nordiske Mediedagene i Bergen viser at nær 70% av norske journalister stemmer Ap, SV eller RV. Dette er ikke tilfeldig. De som ansetter i redaksjonene er som regel til "venstre for Willoch". Er det noen i mediaverden som da har lyst til å skrive om hvorfor Per fikk lederjobben istedenfor Pål ? Neppe.....
Vi vet at korrupsjon er utbredt i Norge. Vi ligger på topp blant de nordiske land. Kan kulturen forklares med "skrubber du min rygg, skrubber jeg din rygg"-LO-mentaliteten ?
Sosialistene liker å tro at det er i det private det er mest utbredt. Men korrupsjon er utbredt i norske kommuner. Størst grobunn er det i mindre kommuner, sier korrupsjonseksperten Jan Borgen. Med tanke på at det offentlige's virksomhet er mange ganger større og influerende en den private, må man nok konkludere med at korrupsjonen er mer utbredt i det offentlige, og det er en særstilling i forhold til andre land.

2 Comments:

Blogger Nemo said...

Enig med deg her!

I tillegg finnes det andre typer korrupsjon som er totalt lovlig her til lands. Hva med kraftmonopolistene for eksempel.

Hele Nordpool er jo et eneste gigantisk kartell.

11:55 AM  
Blogger geirronimo said...

Delvis enig, Norpol har 2 "bevegelser" - ene er kraft ut, som er størst, og kraft inn. Begge er priset etter forskjellige mønster, og avgir ikke den sammenheng som "vanlige" folk forstår.

Det som er forstemmende er det faktum at Statkraft går inn som monopolist i salg av kraft ut av landet. Vi har heller ingen andre allternativer til el.kraft for oppvarming, det sørget Ap med Gro for - da hun hindret husbanklån for boliger med vedfyring...

Det er særdeles mye retorikk som er brukt i landet for å skjule det faktum at staten "vinner" - og staten reagerer her som en egen enhet, ikke som "staten er oss"....

2:12 AM  

Post a Comment

<< Home